Om Oss

SCANDINAVIA FORM är ett designupplevelse varumärke med målet att tänja gränserna på skandinavisk stil på jakt efter något nytt. En gemenskap av samarbeten med konstnärer och designers lokalt och runt om i världen. Vi utforskar ”tillbaka till ursprunget” med naturen som källa till inspiration, kreativitet, struktur, upplevelser och välbefinnande.

Nature's Raw Form & Shape det är biologisk mångfald en genuin känsla av äkthet. Naturens inbyggda balans och harmoni leder oss till att vara så nära sann natur som möjligt. "Form" är det sätt på vilket ett objekt existerar eller visas - och för oss är det en ständigt föränderlig plats, med oändliga möjligheter till former, storlekar, färger och användningsområden.

Vi började nyfiket med en ambition att experimentera med skandinavisk design i ett alternativt sammanhang för att utforska naturens biologiska mångfald för att skapa något nytt. Inspirerat av de rena, orörda former som finns i växter skapade vi Consilium och Glasilium för att visa upp naturens råa form.

Sedan skapandet nominerades Consilium till Formidable Design Award vid Formex-utställningen 2014 i Stockholm. Strax efter designades en specialutgåvas i samarbete med Moderna Museumeet i Stockholm. Vår andra vas, Glasilium, lanserades 2015. Den har nyligen utställts på Venice Biennale of Architecture i Italien, Swedish Design Pavilion på London Design Fair, vid 1000 vaser i Paris under Paris Design Week 2018, Swedish Design Pavilion London Design Week 2019 och på Open Design Language i Milan under Milan Design Week 2019.